Pardubická juniorka

Juniorka 2002
úvodní stránka hrací plán program dne novinky hráči partneři
novinky
> novinky
> fotogalerie
aktuální
starší
>
Oficiální stránky, Pardubická juniorka 2002, 11. - 17.8.
Podpůrný partner
Chládek a Tintěra, a.s.
Logo Chládek a Tintěra a.s.
Martin Schulhauser15.8.(11.00) Šavrda se probudil trochu pozdě
15.08.2002

Na centrální dvorec v 9.30 hod. nastoupil Petr Šavrda (I.ČLTK Praha) a jeho soupeřem byl Martin Schulhauser (TK NH-TRANS Ostrava). Již od prvních hry úvodního setu bylo zřejmé, že Šavrda není ve své kůži.

Pět dvojchyb během prvních dvou her, kdy Šavrda podával, dalo Schulhauserovi možnost si uvědomit, že Šavrdu může potrápit. Další "desítky" dvojchyb Schulhauserovi dali již téměř jistotu, že neprohraje. Šavrda navíc chyboval často z bekhendu. Za stavu 2:5 v první sadě to vypadalo, že Schulhauser nabídnutou šancí pohrdne, ale nakonec si tuto dlouhou hru vybojoval a získal první set v poměru 6:2.

Petr ŠavrdaVe druhé sadě Šavrda pokračoval ve stejné linii a brzy prohrával již 0:5. To je však většinou trochu pozdě na to, začít hrát. Šavrda se o to přece jen pokusil a vypadalo to, že šance by tu snad i byla. Stáhnul na 3:5 a při svém podání vedl již 40:0, ale pak zařadil svůj dnes "oblíbený" úder - dvojchybu a soupeři potom dovolil dotáhnout až na shodu. První matchball Šavrda odvrátil, když zahrál několik forhendů na hranici rizika a výměnu zakončil stopballem. Soupeř si však vybojoval další matchball a ten již po dlouhé výměně zakončil vítězným úderem z bekhendu.

Schulhauser se po velmi dobrém výkonu dostal mezi nejlepších 8 hráčů, kde se střetne s Lukášem Maršounem.

Lukáš Březina