Pardubická juniorka

Juniorka 2002
úvodní stránka hrací plán program dne novinky hráči partneři
novinky
> novinky
> fotogalerie
aktuální
starší
>
Oficiální stránky, Pardubická juniorka 2002, 11. - 17.8.
Podpůrný partner
Chládek a Tintěra, a.s.
Logo Chládek a Tintěra a.s.
Zuzana Zálabská15.8.(16.30) Zálabská málem přivedla diváky i sebe k infarktu.
15.08.2002

Ve 14.00 na dvorec č.7 nastoupila domácí hráčka Zuzana Zálabská proti nejvýše nasazené hráčce Emě Janáskové (TK Precolor Přerov).

Ema JanáskováKdyž byste dorazili na dvorec č.7 ve 14.20, nevěřili byste vlastním očím. Zálabská vedla rychle 4:0 a Janásková dělala zbytečné chyby. Když byste si odskočili a vrátili se za 20 minut, znovu byste nevěřili. Janásková vyhrála první sadu 6:4. Zápas to byl vyrovnaný, ale ukazatel stavu byl chvílemi jako na houpačce.

Nicméně Zuzana Zálabská to po prohrané první sadě "nezabalila", ale vybojovala druhý set.

Ve třetím setu se hra postupně dostala až do stavu 5:4 pro Janáskovou. Zálabská zabojovala a vedla 6:5 a 30:0 při svém podání, ale Janáskové se odvážnou hrou podařilo srovnat, což odnesla raketa Zuzany Zálabské.

Do zkrácené hry tedy nastoupila Zuzana Zálabská s novou raketou a vedla 1:0, prohrávala 2:3, srovnala na 3:3 a po změně stran dala dvojchybu. V těchto chvílích snad jen domácí příznivci věřili v její vítězství. Janásková vedla 5:4, ale zbytečné chyby jí stály cenné dva body. Zálabská měla za stavu 6:5 první matchball. Delší výměnu od základní čáry zakončila bekhendem po lajně.
Hra, sada, zápas, Zálabská je v semifinále Pardubické Juniorky 2002, když porazila nejvýše nasazenou a favorizovanou Emu Janáskovou.

Lukáš Březina