Pardubická juniorka

Juniorka 2002
úvodní stránka hrací plán program dne novinky hráči partneři
novinky
> novinky
> fotogalerie
aktuální
starší
>
Oficiální stránky, Pardubická juniorka 2002, 11. - 17.8.
Podpůrný partner
Chládek a Tintěra, a.s.
Logo Chládek a Tintěra a.s.
Lucie HradeckáHradecká vítězkou Pardubické juniorky 2002
17.08.2002

K finálovému zápasu dívčí dvouhry zde na Pardubické juniorce nastoupili v 10.00 na centrální dvorec Lucie Hradecká (I.ČLTK Praha) a Eva Hrdinová (TK Škoda Plzeň). Počasí tenisu přálo a bylo se na co dívat.
Hradecká Hrdinová 0:0
Hrdinová vyhrála los a zvolila příjem. Obě soupeřky začali velice útočně. Hradecká zaznamenala první eso. První breakball měla Hrdinová. Příliš opatrnou hrou o šanci přišla a první hru po dvou nevynucených chybách své soupeřky vyhrála Hradecká.
Hradecká Hrdinová 1:0
Hrálo se v rychlém tempu. Hradecká se snažila vytvořit si tlak hned z returnu, ale často chybovala.
Hradecká Hrdinová 1:1
Lucie HradeckáVe třetí hře měla Hradecká potíže a prohrávala již 0:30, a tak trochu ubrala plyn a zpřesnila hru a podržela si svůj servis.
Hradecká Hrdinová 2:1
Při servisu Hrdinové Hradecká několikrát chybovala a Hrdinová srovnala na 2:2. Hradecká často využívá zkrácení hry a zatím velmi úspěšně. Hrdinová se pohybuje směrem dopředu velmi špatně a soupeřka toho využívá.
Hradecká Hrdinová 2:2
Za stavu 2:2 má Hrdinová díky dvojchybě soupeřky opět breakball, ale Hradecká odvrací velmi odvážnými údery směřujícími do rohu dvorce. Hradecká vede 3:2.
Hradecká Hrdinová 3:2
Hrdinová zkouší také zkrácení hry, ale Hradecká je vždy včas u míče a úspěšně ukončuje výměnu. Po několika chybách z bekhendu dává Hrdinová své soupeřce možnost breakbalu a Hradecká po velmi dobré výměně tuto šanci využívá. Vede 4:2.
Hradecká Hrdinová 4:2
Eva HrdinováV další hře má Hradecká potíže. Dvojchyba a dobrý return soupeřky znamenají dva breakbaly. Hradecká oba breakbaly odvrací, přestává chybovat a Hrdinová je bez šance. Hradecká vede 5:2.
Hradecká Hrdinová 5:2
Hrdinová tlačí z forhendu, ale jakmile se jí míč dostane ne bekhend, je po tlaku a potom už úřaduje Hradecká. Hrdinová po několika úspěšných útocích snižuje na 3:5.
Hradecká Hrdinová 5:3
Klíčovou výměnu za stavu 15:15 Hrdinová zbytečně prohrává svou nedůrazností u sítě. Hradecká potom proměňuje druhý setball opět po zkrácení hry. První set 6:3 Hradecká. Největší rozdíl je v pohybu obou soupeřek. Hradecká se pohybuje velmi dobře (někdy i s nasazením gymnastických dovedností) , Hrdinová podprůměr.
Hradecká Hrdinová 6:3
Hradecká v druhé sadě začala s jednoduchým receptem. Tlačit do bekhendu soupeřky a pak zkrátit hru. Hradecká bere soupeřce její servis čistou hrou a vede 1:0.
Hradecká Hrdinová 1:0
Hrdinová při podání soupeřky se snaží stejnou mincí oplácet a vede již 40:0. Potom však přicházejí 3 chyby a je to shoda. Hra na hraně rizika přináší chyby. To však platí pro obě soupeřky. Hrdinová má opět breakball, ale opět chybou se o šanci připravuje. Hrdinová bojuje o další breakball a když ho má, tak si na returnu pro sebe říká: "teď nebo nikdy". Většina diváků spíše tuší, že nastane spíše "nikdy", ale milosrdná Hradecká svou dvojchybou daruje svůj servis soupeřce. Takže srovnáno 1:1.
Hradecká Hrdinová 1:1
A Hrdinová znovu tlačí z forhendu a Hradecká chybuje. Po dlouhé době hladký servisgame pro Hrdinovou.
Hradecká Hrdinová 1:2
Hradecká servíruje a dává soupeřce hned eso.Výraz ve tváři Hrdinové je nepopsatelný. Asi něco jako: "tak jsem to měla hezky rozmyšlené a ona mi dá eso". Tento první míč Hrdinovou evidentně rozhodil a Hradecká získává snadno i další body a srovnává na 2:2.
Hradecká Hrdinová 2:2
Eva HrdinováHradecká se dostává znovu ke své osvědčené hře. Tlačí do bekhendu a zakončuje do forhendu. Hrdinová se pohybuje velice ztěžka. O tuto hru se soupeřky dlouho přetahují. Hrdinová zaznamenává eso. Co je to však platné, když v mezihře většinou dominuje její soupeřka. Dvojchybou Hrdinová ukončuje tuto hru a Hradecká tak vede 3:2.
Hradecká Hrdinová 3:2
Hradecká servíruje a hraje v pohodě. Její soupeřka se snaží urvat nějaký bod rovnou z returnu, ale nejde to. Hradecká vede 4:2.
Hradecká Hrdinová 4:2
Vyhlášení vítězů dívčí dvouhryHrdinová za tohoto stavu servíruje, ale Hradecká končí výměny přímo z returnu. Hrdinová už pochopila, že s Hradeckou hrát nemůže a zkouší zařazovat stopball. Hradecká je však rychle u míče a pak už je to jen formalita.
Hradecká Hrdinová 5:2
Hradecká vede 5:2 a servíruje. Stále slyšíme, jak se nahlas povzbuzuje. Tuto hru však zahajuje dvojchybou. Pak následuje skvělý return soupeřky (0:30). Ale je to tu znovu. Nedůraz u sítě a chyby na returnu znamenají první matchball pro soupeřku. A poslední míč snad charakterizoval celé dnešní počínání Hrdinové. Skvělý útok a potom nedůraz na síti.
Hradecká Hrdinová 6:2
Hra, sada, zápas, Hradecká 6:3, 6:2. Hradecká se tak po dobrém výkonu stává šampionkou dívčí dvouhry pro rok 2002.
Gratulujeme.

Ihned po skončení utkání proběhlo vyhlašování vítězů.

Lukáš Březina