novinky
fotogalerie
video
 
 
Kateřina BöhmováSkvělý, opravdu skvělý tenis
16.08.2003

K finálovému utkání dvouhry dívek nastoupili v 10.00 na centrální dvorec dvě nejvýše nasazené hráčky tohoto turnaje Kateřina Böhmová a Lucie Šafářová. Ti kdo našli cestu dnes dopoledne do areálu LTC Pardubice jistě nelitovali, protože viděli nádherný tenis. Předem bylo jasné, že Lucie Šafářová bude soupeřku tlačit a Kateřina Böhmová se bude snažit tyto útoky úspěšně odrážet. Hrálo se ve vysokém tempu. Hned úvodní výměna plná razantních úderů z rakety Lucie Šafářové nasvědčovala, že uvidíme nejkvalitnější zápas zde na 76.ročníku Pardubické juniorky.
Šafářová, BöhmováKateřina Böhmová se ujala vedení 2:0 a následně 5:2, ale pak trochu znervózněla a soupeřka dotáhla na 5:5. Následující dvě hry Lucii Šafářové vůbec nevyšly. Udělala několik zbytečných chyb a to rozhodlo o výsledku úvodní sady, kterou získala Böhmová poměrem 7:5.
Lucie ŠafářováVe druhé sadě Šafářová ještě zrychlila hru, ale z toho vyplynulo také větší množství chyb. Šafářová hnala svoji soupeřku z rohu do rohu, ale Böhmová je známá svým skvělým pohybem po dvorci. Šafářová musela hrát vždy několik úderů na hranici rizika, aby výměnu vyhrála. V druhé sady přišlo i více dvojchyb z rakety Šafářové a Böhmová si poměrně jistě držela svůj servis. Za stavu 5:1 to vypadalo, že Kateřina Böhmová snadno získá i druhou sadu, ale stejně jako v první sadě si život trochu zkomplikovala. Soupeřka však dotáhla pouze na 3:5 a pak už Kateřina Böhmová dotáhla svým servisem zápas do úspěšného konce.
Kateřina BöhmováJe to v historii Pardubické juniorky poprvé, kdy získala titul matka a dcera. V roce 1976 získala titul (tehdy společně s Ivanem Lendlem) maminka Kateřiny Böhmové (tehdy s dívčím jménem Skronská) a nyní o 27 let později její dcera Kateřina. Nádherný příběh, co říkáte?

LB
 
úvodní stránka | hrací plány | časový plán | novinky | hráči | partneři
© Pardubická juniorka 2003. Všechna práva vyhrazena
 
HLAVNÍ PARTNER
PARTNEŘI