novinky
fotogalerie
video
 
 
Lukáš MaršounMaršoun mistrem republiky
16.08.2003

Lukáš Maršoun se stal vítězem dvouhry dorostenců 76.ročníku Pardubické juniorky. Byl to pro něj velice náročný týden. Odehrál zde několik velice fyzicky náročných zápasů (především semifinálový souboj s Janem Markem). Lukáš MaršounJak sám řekl, nehrál od prvního kola dobře, ale co je důležité, vyhrával. Velmi těžký soupeř ho čekal již ve 3.kole, kde narazil na druhého nejvýše nasazeného hráče, Petra Vojtíška. Maršoun se ve svých zápasech trápil, především z bekhendové strany. Forhend naštěstí po celou Juniorku fungoval dobře.
Roman Kutáč naproti tomu procházel turnajem velice hladce a do finále neztratil ani set. Lukáš MaršounPůsobil velice sebevědomě a na dvorci se svými soupeři neztrávil nikdy více než hodinku.
V dnešním finále byl jasným favoritem právě Roman Kutáč, protože byl odpočatější a hlavně má mnohem více zkušeností než Lukáš Maršoun, především zkušeností z oblasti mezinárodního tenisu.
Do zápasu vstoupil lépe Roman Kutáč, který hrál velice solidně z obou stran a Maršoun měl problémy na bekhendové straně. Roman KutáčPo několika hrách Maršoun přidal na aktivitě a nechal promlouvat svůj smrtící forhend, který hrál i hluboko z bekhendové strany dvorce. Kutáč začal chybovat a prohrával 2:5. Podařilo se mu stáhnou na 4:5, ale Maršoun nakonec přecejen získal úvodní sadu poměrem 6:4.
Ve druhé sadě Maršoun pokračoval v dobrém výkonu a Kutáč jako by neměl co hrát. Roman KutáčMaršoun byl všude včas a rozděloval míče tak dlouho, než soupeř udělal chybu. Několikrát za zápas se Maršoun objevil i u sítě, kde předvedl velkou předvídavost a dobrou techniku volejů. Samozřejmě si neodpustil ani svoji specialitku - servis s opačnou rotací (nepopsatelné), kterým své soupeře překvapuje v každém zápase (i Kutáč měl dnes problém tento servis zreturnovat). Ve druhém setu působil Kutáč chvílemi téměř odevzdaně, v celém průběhu zápasu se mu nepodařilo na Maršouna nic vymyslet.
Lukáš MaršounMaršoun získal druhou sadu 6:2, zvítězil ve finálovém utkání a stal se tak mistrem České republiky v kategorii staršího dorostu pro rok 2003. Kutáč korunoval své dnešní vystoupení odesláním své tenisové rakety daleko za tribuny centrálního dvorce.
Maršoun dnes zaslouženě vyhrál. Byl aktivnějším hráčem na dvorci, prokázal velkou bojovnost.
Trenér Lukáše Maršouna Zdeněk Kubík byl velice spokojen s výsledkem i obrazem hry finálového zápasu. Pokud Lukáš Maršoun bude na sobě trvale tvrdě pracovat, mohl by se prosadit podobně jako jiní vítězové tohoto prestižního turnaje.

LB
 
úvodní stránka | hrací plány | časový plán | novinky | hráči | partneři
© Pardubická juniorka 2003. Všechna práva vyhrazena
 
HLAVNÍ PARTNER
PARTNEŘI