Untitled Document
 
Úvodní slova
Pardubický kraj
Město Pardubice
Chládek a Tintěra, a.s.
ČTS
LTC Pardubice
Čestné předsednictvo
Organizační zajištění
Přehled vítězů
Fotograf
Webmaster
Úvodní stránka

Miss PARDUBICKÁ JUNIORKA 2007
1.
Pollová Adéla 131
2.
Baštářová Radka 103
3.
Ruprechtová Michaela 52
4.
Šmídová Pavla 42
5.
Malíková Tereza 26
Hlasování ukončeno

Mr PARDUBICKÁ JUNIORKA 2007
1.
Bizoň Tomáš 198
2.
Bezdíček Martin 180
3.
Hönig Lukáš 176
4.
Jiskra Jiří 109
5.
Řehola Emanuel 42
Hlasování ukončeno












Untitled Document
PARDUBICKÁ JUNIORKA 2007
Mistrovství České republiky staršího dorostu
Kdo vyhraje Juniorku?
Co na tuto otázku odpověděli hráči a hráčky při prezentaci, si prohlédněte na videu.
Video (hoši, dívky).

Hodnocení ústy ředitele turnaje
Miroslav MásloPřáli jsme si, aby 80. ročník Pardubické juniorky byl svým spůsobem zvláštní, slavnostní. Dnes, po skončení turnaje mohu trochu neskromně říci, že jsem více než spokojen. Čím však byl tento ročník výjimečný? Turnaj je výjimečný sám o sobě, protože je nejstarším juniorským turnajem v Evropě. Již 80 let jsou Pardubice spojeny s kláním nejlepších juniorů, což si velice ceníme.
Jsme pyšní, že Pardubické juniorce přijelo gratulovat tolik vzácných hostů mimo jiné i premiér ČR Mirek Topolánek. Za zmínku také stojí, že na letošní juniorce proběhl historicky první tenisový přenos videa po Internetu v ČR.
Dovolte mi pogratulovat vítězům Janu Blechovi a Tereze Malíkové, kteří nyní vstoupili do vybrané společnosti vítězů Pardubické juniorky. Popřál bych jim, aby tento jejich úspěch byl odrazovým můstkem do světa velkého tenisu.
Obrovský dík patří partnerům turnaje. Bez Vaší podpory by se turnaj neuskutečnil.
Tradice žije dál. Díky Vám, díky Vám všem.

Miroslav Máslo
ředitel turnaje

Jan Blecha vítězem 80. ročníku Pardubické juniorky
Jan BlechaFinále je vždy něčím specifické a již několik finálových zápasů zde dopadlo opačně oproti předpokladům. Vzpomeňme na finále Školoudík - Kameník nebo Lojda - Marek. Jan Blecha se však velice dobře vypořádal s rolí favorita a porazil Jiřího Plačka ve dvou setech 6:4, 6:2. Blecha nastoupil s jasnou taktikou hrát liftované míče s vysokým odskokem a rozběhat svého soupeře, který měl v nohách tři těžké třísetové bitvy. Jiří Plaček byl v první sadě nervózní a často chyboval. Jak řekl po utkání, neměl správný timing, protože centrální dvorec je o trochu pomalejší než dvorce, na kterých odehrál ostatní zápasy. Blecha celý zápas diktoval tempo hry, dobře servíroval a velice dobře se pohyboval. Jan Blecha je tedy novým mistrem republiky v kategorii starších dorostenců ve dvouhře.


Tereza Malíková vyhrála Pardubickou juniorku 2007
Tereza MalíkováPrvní část tajenky je vyřešena. Tereza Malíková ve finále po téměř bezchybném výkonu porazila Karolínu Plíškovou 6:4, 6:2. Malíková od začátku zápasu byla aktivnější a zatlačila Plíškovou hluboko za základní čáru. Míč od míče byla Malíková jistější a odvážnější. Plíšková se sice velice dobře bránila, to však není její hra a bylo jasné, že pokud chce vyhrát, musí něco vymyslet. Malíková však dnes hrála příliš dobře a své soupeřce nedala šanci zápas otočit. Malíková zakončila zápas forhendem umístěným do bekendového rohu soupeřky a mohla zatnout ve vítězném gestu ruku v pěst. Malíková vyhrála zaslouženě a stala se mistryní republiky v kategorii starších dorostenek ve dvouhře pro rok 2007.


Suk, TopolánekExhibiční utkání celebrit
Zaplněné hlediště pardubického centrkurtu přivítalo v rámci 80. ročníku Pardubické juniorky významné hosty. Mirek Topolánek, premiér ČR a Ivo Kaderka, prezident ČTS, při návštěvě Pardubické juniorky sehráli exhibiční utkání čtyřhry. Jako své spoluhráče si přizvali zkušené deblisty. Mirek Topolánek Cyrila Suka ml. a Ivo Kaderka Petra Pálu. Utkání na jeden set dospělo do tiebreaku, kde byl šťastnější pár Kaderka, Pála. Všichni aktéři po utkání obdrželi upomínkové předměty z pardubického perníku. Mirek Topolánek přes neúspěch v tiebreaku byl se svým výkonem spokojen a označil toto tenisové utkání jako možný začátek nové tradice.

Karolína PlíškováTak už jdeme do finále ...

Ve čtvrtek byly sehrány semifinále dvouher i čtyřher a dá se říci, že podle předpokladů se do finále dostal nejvýše nasazený Jan Blecha, který si za necelou hodinu poradil s překvapením turnaje Lukášem Michlem 6:1, 6:0. Druhé chlapecké semifinále bylo naopak velmi vyrovnané a po tříhodinové bitvě Jiří Plaček udolal Davida Šodka.
V soutěži dívek do finále postoupily Karolína Plíšková a Tereza Malíková. Plíšková si ve dvou setech poradila s Hanou Birnerovou 7:5, 6:1 a Tereza Malíková porazila Terezu Budilovou 6:1, 7:5.
Zítra tedy uvidíme finále Blecha - Plaček a Plíšková Ka. - Malíková. Favoritem v chlapeckém finále je Blecha, který se cestou do finále tolik nenadřel oproti svému soupeři. V dívkách je mírnou favoritkou Karolína Plíšková, která se lepší zápas od zápasu a navíc jí zřejmě bude vyhovovat styl hry Terezy Malíkové.
V pátek se začíná v 10:00 dvouhrou dívek.

Tereza Malíková 4. hrací den přinesl nádherný tenis
Kdo dnes vážil cestu do areálu LTC Pardubice na čtvrtfinálová zápasy dvouher, tak si přišel na své. Zápasem dne byl duel Šátral - Plaček. Zápas nabídl vše, co náročný divák od antukového tenisu očekává, dlouhé výměny, zvraty a napínavou koncovku. Především třetí set byl tenisem, který byl hodný finálového zápasu. Šátral i Plaček ve třetím setu předvedli dohromady snad 30 vítězných úderů. Je škoda, že vyhrát může jen jeden. Dnes tím šťastnějším byl Jiří Plaček. Byla to oslava tenisu.
V soutěži dívek se nám rýsuje nový adept na vítězství a tím je Tereza Malíková, která dnes porazila druhou nasazenou Siniku Ježkovou. Do semifinále nepostoupí ani nejvýše nasazená Pavla Šmídová, která dnes po průměrném výkonu prohrála s příjemným překvapením turnaje, Karolínou Plíškovou.
Ve čtvrtek nás čekají zápasy Blecha - Michl, Plaček - Šodek, Plíšková Ka. - Birnerová H., Budilová - Malíková.

3. hrací den přinesl vzrušení a trápení favoritů
Tomáš UrbanÚterý bylo ve znamení těžkých zápasů favoritů turnaje. Druhý nasazený hráč chlapecké dvouhry Tomáš Urban v tříhodinové bitvě podlehl Davidu Šodkovi, který dohrával v křečích. Nejvýše nasazená Pavla Šmídová si přožila těžké chvíle v tiebreaku druhého setu, ale nakonec udolala Kláru Ellingerovou. Sestry Plíškovy jdou také dál, Kristýna porazila Dominiku Schlehoferovou a Karolína Terezu Bekerovou, když Bekerová vedla již 3:0 v závěrečné sadě. Za zmínku stojí i vyřazení Jany Jandové, která dnes nestačila na dobře hrající Terezu Budilovou.
Největší vzrušení přinesl duel Michala Tymla s talentovaným avšak impulsivním Richardem Hampelem. Po prohrané první sadě 3:6 se Hampel v diskusi s rozhodčím pustil příliš daleko a zápas mu byl skrečován, což znamená navíc i skreč pro soutěž čtyřhry.
Zítra nás čeká napínavý duel Šátral - Plaček nebo Malíková - Ježková.
Na centrálním dvorci můžete sledovat dvouhry: Blecha - Rohan, Šmídová - Plíšková Ka.

2. hrací den očima ředitele turnaje
Ondřej HynekV pondělí do dvouher konečně zasáhly i nasazené hráčky a pro některé to byl jejich poslední dvouhra. Největším překvapením bylo vyřazení jedné adeptky na titul Dominiky Kaňákové, kterou porazila Karolína Plíšková. Její sestra Kristýna porazila další nasazenou hráčku Alenu Nogolovou. V chlapecké dvouhře byl dnes nejzajímavějším zápasem duel druhého nejvýše nasazeného hráče Tomáše Urbana s Adamem Fabíkem, který ve prospěch favorita rozhodl až tiebreak závěrečné sady.
V úterý nás čeká několik velice zajímavých chlapeckých duelů, např. Blecha - Toman, Hampel - Tyml, Michnev - Šátral, Šodek - Urban. Ve dvouhře dívek bude zápasem dne duel nenasazených Bekerová - Plíšková Karolína.
Program dne v úterý začíná v 10:00 dvouhrami chlapců, následují dvouhry dívek.

 
Untitled Document
Pardubická juniorka 2007
LTC Pardubice
Labská 15, 530 02 Pardubice
tel./fax: 466 535 665

Mistr ČR 2006

Jiří Košler (I.ČLTK Praha)
Mistryně ČR 2006

Petra Kvitová (TK AGROFERT Prostějov)
 
úvodní stránka | scoreboard | hrací plány | hráči | fotogalerie | partneři
© Pardubická juniorka 2007. Všechna práva vyhrazena
 

GENERÁLNÍ PARTNER

 

 

ZÁŠTITA TURNAJE

 

HLAVNÍ PARTNEŘI

 
VÝZNAMNÍ PARTNEŘI

 
PARTNEŘI