Pardubická juniorka 2010
home livescore program dne hrací plány hráči fotogalerie V.I.P reklamy partneři
Untitled Document
 
Úvodní slova
Generální partner
Pardubický kraj
Město Pardubice
ČTS
LTC Pardubice
Čestné předsednictvo
Organizační zajištění
Přehled vítězů
Fotograf
Webmaster
Úvodní stránka
Tip na vítěze (chlapci)
1. Šafránek Václav (137)
... hlasujte zde
Tip na vítěze (dívky)
1. Krejčíková Barbora (106)
... hlasujte zde

Partneři ČTS

CEZ

Česká spořitelna

Česká pošta

MND

Lesy ČR

Wilson


Severočeské doly


Kdo vyhraje Pardubickou juniorku 2012
6.8.2012

V neděli 12. srpna staruje 85. ročník Pardubické juniorky -Mistrovství ČR jednotlivců v kategorii dorostu. Obsazení je kvalitní, i letos zde bude startovat naše juniorská špička. Pojďme si podrobněji rozebrat šance jednotlivých favoritů na vítězství v tomto nejprestižnějším juniorském turnaji v ČR.


CHLAPCI

Václav Šafránek (1994, TK Agrofert Prostějov)
Soutěž chlapců má svého jasného favorita. V loňském roce ho od titulu dělil ve finálovém zápase s Pavláskem jediný míček. Václav Šafránek i po této trpké prohře nezlomil hůl nad Pardubickou juniorkou a přijel bojovat o titul i letos. Václav prodělal od loňska velký výkonnostní skok, což potvrdil i na turnajích Futures dospělých. Jeho agresivní tenis je jistě správnou cestou vzhůru jak v Pardubicích tak i na žebříčku ATP.

Marek Jaloviec (1994, TK Agrofert Prostějov)
Marek „Jalda“ Jaloviec prodělal operaci nohy, která se zdařila a Marek se může opět naplno věnovat tenisu. Zahrál si české turnaje Futures dospělých a hrál slušně. Snad mu forma i zdraví vydrží a že ho opět uvidíme v Pardubicích v plné síle. Tento levoruký šikovný hráč loni v Pardubicích prohrál s Václavem Šafránkem. Letos bude patřit ke 3 největším favoritům na vítězství.

David Pavlík (1994, TK Sparta Praha)
V loňském roce v Pardubicích krečoval v osmifinále z důvodu zranění zad. Při jeho stylu tenisu záda hodně trpí. David hraje míče pod obrovským švihem. Pokud mu zdraví vydrží, může vyhrát celý turnaj.

Filip Šebesta (1994, TK Neridé)
Solidní hráč, který nedá míč zadarmo. Jeho trpělivý tenis by mohl platit i na některé z favoritů. Pokud bude mít dobrý los, může dojít do semifinále.

David Krčmář (1994, TK SK Zlín)
Šikovný hráč. Na Pardubické juniorce startoval dvakrát, ale vždy uhrál pouze jedno kolo. Letos bude nasazený. Letos toho David Krčmář moc nenahrál. Uvidíme.

Patrik Homola (TK MAS Sezimovo Ústí)
Jeden z mála kvalitních jihočeských hráčů, který by se mohl prokousat dál. V loňském roce to bylo čtvrtfinále. Kdyby to stejně nebo lépe dopadlo i letos, tak by byl Patrik jistě spokojen.

Pavel Štaubert (1996, TK Sparta Praha)
Mladý hráč, který slaví úspěchy na juniorském okruhu ITF, kde je na 118. místě. Letos bude patřit v Pardubicích k favoritům na postup do semifinále. Pavel má čas, letos asi Juniorku ještě nevyhraje, ale bude moci přijet ještě v roce 2013 a 2014.

Tomáš Papík (1994, TK Sparta Praha)
Tomáš hraje především turnaje na juniorském okruhu ITF. Pozice 98 mluví za vše. Umí potrápit i mnohem zkušenější hráče, což předvedl v Praze na turnaji Futures mužů proti Janu Kunčíkovi.

František Polánka (1994, TCF PURUM Mariánské Lázně)
Bomber z Mariánských Lázní bude postrachem favoritů. František umí hrát extrémně agresivní tenis, podobně jako např. Lukáš Rosol. Pokud mu bude padat, pak se může pořádně zapotit i trojka superfavoritů Šafránek, Jaloviec, Pavlík.

David Poljak (1996, TK Agrofert Prostějov)
David má celkem slušné výsledky. Letos se mu podařilo porazil i Marka Jaloviece. Uvidíme s jakou formou přijede do Pardubic. David bude nasazený a pokud bude mít dobrý los, může jít do čtvrtfinále, možná i o kolo dál.

Mezi chlapci budou letos na Pardubické juniorce chybět dva fenomenální hráči ročníku 1995 Marek Routa a Robin Staněk. Marek Routa nestartuje z důvodu nabitého programu turnajů ITF. Robin Staněk je zraněný. Oba by byli spolu se Šafránkem jasnými favority na vítězství. Příští rok budou mít oba poslední pokus.


DÍVKY

Petra Rohanová (1995, I.ČLTK Praha)
Petra patří k největším talentům českého juniorského tenisu. V současné době jí to sice moc nejde, ale nezatracujme ji. Bude to mít v Pardubicích těžké, ale pokud přežije první dvě kola, tak by se mohla uklidnit, chytit a bojovat i třeba o titul.

Barbora Krejčíková (1995, TK Agrofert Prostějov)
Asi největší favoritka na vítězství. Barbora umí dobře tvořit hru, umí si pomoct servisem a má i kvalitní stopbal. Prostě komplexní hráčka, na kterou je jediný recept – vystřílet. To ale na antuce s míči Wilson není úplně snadné.

Kateřina Siniaková (1996, TK Sparta Praha)
Velká bojovnice, emotivní hráčka. Čerstvá mistryně Evropy do 16-ti let. Současná 5. hráčka žebříčku ITF. Pokud by se Kateřina letos nedostala alespoň do finále, tak by asi nebyla spokojena.

Aneta Dvořáková (1995, TK Sparta Praha)
Aneta se vrací po zraněním ruky a prakticky nemá žádné velké ambice. Prostě to jede zkusit. Důležité, že opět může hrát.

Eva Rutarová (1995, TK Agrofert Prostějov)
Bomberka z Prostějova umí hrát velice razantně, někdy až moc. Uvidíme, s jakou formou přijede do Pardubic, protože tento styl hry nesedí asi nikomu.

Dominika Paterová (1995, TK Sparta Praha)
Dominika jezdí turnaje ITF a vede se jí celkem dobře, patří jí 78. pozice žebříčku ITF. Dominika umí jak v hale, tak i na pomalejších površích.

Kamila Pavelková (1994, TK Sparta Praha)
Kamila vždy patřila do špičky ve svém ročníku. Několik zranění zpomalilo její výkonnostní růst. Nyní se opět vrací a uvidíme co předvede.

Barbora Štefková (1995, TK Agrofert Prostějov)
Mladá talentovaná hráčka. Vynikající technika úderů. Pokud ještě zlepší pohyb na dvorci, tak z ní může vyrůst hráčka, která bude moci hrát na všech površích. Loni na Juniorce měla ve čtvrtfinále 4:1 ve třetí sadě na Fabíkovou. Letos by jistě chtěla zopakovat alespoň čtvrtfinále nebo jít dál.

Karolína Stuchlá (1994, LTK Liberec)
Vysoká hráčka, která hraje turnaje žen. Umí hrát velice rychle a dobře servírovat. Bude nenasazená, takže již v pondělí může narazit na nasazenou hráčku. Karolína může dojít daleko, bude záležet na losu.

V kategorii dívek bude pár jmen také chybět. Nebudou startovat Diana Šumová a Pernilla Mendesová, které hrají již výhradně turnaje žen a tak nemají žebříček pro přímý postup na Juniorku. Musely by dostat volnou kartu, ale na to je dlouhá fronta. Přesto by patřily obě k velkým favoritkám na celkové vítězství.

Mezi náhradnicemi zřejmě skončí dvě zajímavá jména: Lenka Kunčíková a Tereza Martincová. Kdyby Kunčíková startovala, mohla by dojít daleko. V případě Terezy Martincové by se jednalo o jasného favorita na vítězství.

Lukáš Březina
 
úvodní stránka | scoreboard | hrací plány | hráči | fotogalerie | partneři
© Pardubická juniorka 2012. Všechna práva vyhrazena