Pardubická juniorka 2013
home livescore program dne hrací plány hráči fotogalerie V.I.P reklamy partneři
Untitled Document
 
Úvodní slova
Generální partner
Pardubický kraj
Město Pardubice
ČTS
LTC Pardubice
Čestné předsednictvo
Organizační zajištění
Přehled vítězů
Fotograf
Webmaster
Úvodní stránka

Partneři ČTS

CEZ

Česká pošta

MND

J & T

Wilson


Untitled Document
PARDUBICKÁ JUNIORKA 2013
Úvodní slovo primátorky města Pardubic

Mudr. Štěpánka FraňkováVážení příznivci tenisu,

Je mi potěšením přivítat vás v Pardubicích, které se právem nazývají městem sportu. Jako pardubický patriot jsem hrdá na to, že Pardubice jsou domovem jednoho z nejstarších tenisových turnajů v Evropě. Ač je letos Pardubická juniorka již šestaosmdesátiletá a lze jen těžko spočítat, kolik mladých tenistů jí prošlo, kolik tenisových hvězd se zde zrodilo, zůstává díky novým tenisovým nadějím stále svěží a mladá.

Pardubická juniorka patří díky vysoké úrovni, ale i historii, právem ke klenotům sportovního kalendáře. Určitě však nevznikla náhodou. Tenis totiž patří k našemu městu více než 120 let a Pardubice by se dali považovat za kolébku českého tenisu. Již v roce 1892 totiž zřídil pardubický rodák a průkopník sportu Artur Kraus na zahradě svého domu tenisový kurt. O čtyři roky později přeložil z angličtiny a vydal tiskem pravidla tenisu a v červenci 1896 také uspořádal v Pardubicích první tenisový turnaj v českých zemích o mistra královského a komorního města Pardubice.

Až později byly postaveny tenisové kurty pod zámkem, na kterých v uplynulých ročnících juniorky odehrála své vítězné zápasy řada talentů - vycházejících tenisových hvězd. Jan Kodeš, Martina Navrátilová, Jiří Hřebec, Hana Mandlíková, Ivan Lendl, Petr Korda, Jana Novotná to je jen zlomek tenisových osobností, které prošli vítězně pardubickým turnajem a pokračovali v cestě za světovou tenisovou slávou.

I letos se na kurtech odehrají dramatické souboje mladých nadějí. Nejeden divák bude jistě přemýšlet, která z nich se vydá po stopách svých předchůdců. Přeji letošní Juniorce přívětivé počasí, příjemnou atmosféru a krásnou hru. Hráčům, pro něž vítězství může být prvním krokem do světa velkého tenisu, přeji mnoho sportovního štěstí, divákům pak krásné zážitky a hezký pobyt v našem městě. Organizátorům držím palce, aby vše dopadlo podle jejich představ a hodně nadšení a sil do příprav dalšího ročníku.


MUDr. Štěpánka Fraňková
primátorka Statutárního města Pardubice


 
úvodní stránka | scoreboard | hrací plány | hráči | fotogalerie | partneři
© Pardubická juniorka 2013. Všechna práva vyhrazena
 

GENERÁLNÍ PARTNER
Chládeka Tintěra

ZÁŠTITA TURNAJE

Pardubice
Pardubický kraj

PLATINUM PARTNER
EP Energy Trading
EOP

HLAVNÍ PARTNEŘI

Enteria
Dekom
H Centrum
Allianz
Saler
SK EKO

VÝZNAMNÍ PARTNEŘI

VAK

Festina

Herbacos Recordat
HC Pardubice

Kappa

SB

JINO
HRG
 

PARTNEŘI

FLAMY
STAFI
Miros
Akis

Kra Kra

KRA KRA

Unicredit
Steeling
Weber
DEKTRADE DEKSTONE VOITH
Skoda Electric Chem Logistics Barth Media