Pardubická juniorka 2017: Lušovský porazil Rikla a je ve finále

O největší překvapení 90. ročníku Pardubické juniorky se postaral Michal Lušovský (1999, TK PRECHEZA Přerov), který v semifinále vyřadil největšího favorita Patrika Rikla (1999, TK Sparta Praha) po setech 3:6, 6:1, 6:3. Ve finále ho čeká Marek Dubský (1999, SK Hamr), který otočil zápas s Romanem Poštolkou (1999, TK Neridé) a nakonec zvítězil 3:6, 7:5, 7:6(3). Mezi dívkami si finále zahrají Johana Marková (1999, I.ČLTK Praha) a Adéla Dörreová (2002, TENIS-CENTRUM DTJ HK).

Lušovský – Rikl 3:6, 6:1, 6:3
Rikl vyhrál první set, avšak skoro každý gem šel přes shodu, takže to mohlo být klidně i opačně. Ve druhém setu Rikl zbytečně moc tlačil na pilu (hlavně z forhendu) a přicházely zbytečné chyby. Lušovský od druhého setu ukazoval, že rychlostně Riklovi stíhá a navíc se dobře hýbe, takže Rikl často míče zabíjel na několikátý pokus. Rikl se to snažil řešit tím, že ještě přidá, ale to už vlastně nešlo. Lušovský výborně returnoval a dostával soupeře pod tlak. Rikl se snažil sice kick-servisem dostat soupeřovi do jednoručného bekhendu, ale tomu to vůbec nevadilo. Lušovský podal výborný výkon a zaslouženě vyhrál.

Dubský – Poštolka 3:6, 7:5, 7:6(3)
Roman Poštolka hrál celý turnaj výborně a zdálo se, že postoupí do finále. Vedl 6:3 a 5:2, a ve třetí sadě ještě 5:3, ale nakonec v tiebreaku třetí sady zvítězil Dubský. Poštolka se opíral o svůj vynikající forhend, kterým si vytvářel tlak. Bohužel pak už neudělal další krok, kterým by svůj tlak zakončil v kurtu vítězným úderem nebo postupem k síti. Dubskému tak stačilo bránit a čekat. A dočkal se. Poštolka si dnes pro to vítězství prostě nedošel. Škoda, Poštolka byl oprávněně velmi smutný.

Dörreová – Silná 6:3, 6:1
Adéla Dörreová dnes podal dobrý výkon a zaslouženě zvítězila. Dobře servírovala a prvním míčem si vytvořila takový tlak, že Silná už nestíhala. Alexa Silná dnes neměla svůj den, viděli jsme jí tady v Pardubicích hrát mnohem lépe a hlavně mnohem bojovněji. Nervozita určitě udělala své, ale stejně si myslím, že Alexa mohla Adélu potrápit více.

Marková – Filip 6:4, 6:0
Tento zápas měl vysokou úroveň. Kateřina Filip výborně švihala jak bekhend, tak forhend. Johana Marková zase přesně a tvrdě servírovala a navíc byla kreativnější. Johana nechtěla s Kateřinou hrát delší výměny a to se dařilo. Johana byla agresivní na returnu a výměny zkracovala často stopbalem. I když druhý set byl výsledkově jednoznačný, tak lehké to pro Johanu rozhodně nebylo. Kateřina byla stále nebezpečná ve výměnách, bohužel jí trochu odešel servis. Výborný zápas od obou hráček.

Co se nepodařilo Riklovi ve dvouhře, to si snad alespoň trochu vynahradil ve čtyřhře, kde spolu s Paroulkem porazili Lušovského a Šimečka 6:2, 6:3 a získali titul mistrů ČR ve čtyřhře v kategorii starších dorostenců.

Čtyřhru dívek vyhrály podle očekávání Aneta Laboutková a Klára Hájková, které ve finále porazily Kubáňovou a Dohnalovou 6:4, 7:5.

Páteční finále dívek Marková – Dörreová začíná v 10:30 hod. Finále chlapců Lušovský – Dubský začíná ve 12:30 hod.

Napsal: Lukáš Březina