Homolková překvapila Lindu Fruhvirtovou a zahraje si s Beránkovou

Nikola Homolková (2001, TK Pelhřimov) zaskočila v předkole Pardubické juniorky 2018 favorizovanou Lindu Fruhvirtovou (2005, TK Sparta Praha) 6:2, 6:3, takže k očekávanému derby prvního kola Beránková-Fruhvirtová nedojde. S nejvýše nasazenou Karolínou Beránkovou (2000, TK Sparta Praha) si zahraje Nikola Homolková. Dnes ve dvouhře dohrála i nejmladší účastnice turnaje Brenda Fruhvirtová (2007, TK Sparta Praha), která po výborném výkonu nestačila na druhou nasazenou Karolínu Kubáňovou (2001, TK Slavia Orlová) 4:6, 6:2, 1:6.

Homolková – Fruhvirtová L. 6:2, 6:3
Fruhvirtová narazila na rozjetý vlak. Homolková byla jednoznačně lepší. Nikola má čistou techniku, míče trefovala čistě a diktovala hru. Linda Fruhvirtová má za sebou perný týden na MS do 14 let v Prostějově, takže nepůsobila svěže a její údery neměly dostatečnou energii, aby soupeřce ublížily. Pokud bude Homolková schopná zopakovat stejný výkon i proti Beránková, tak se máme na co těšit.

Kubáňová – Fruhvirtová B. 6:4, 2:6, 6:1
Karolína Kubáňová si už bude pamatovat jméno Brenda Fruhvirtová. Kubáňová vyhrála hladce první 2 gemy a vypadalo to, že Brenda prostě na takový tenis ještě nemá. Ale Brenda je už velmi zkušená hráčka, která se rychlostně umí velmi dobře přizpůsobit. Kubáňová pustila Brendu do výměn a to neměla dělat. Brenda v druhém setu absolutně diktovala hru, připravila si útok, který rutinérsky zakončila. Kubáňová se vrátila zpět ve třetím setu, kdy přidala a nechala Brendu víc běhat. Nádherný zápas sledovala zaplněná tribuna na kurtu č.7.