Finále: Forejtek-Krumich, Fruhvirtová-Lavičková

Do finále 92. ročníku Pardubické juniorky postoupily dvě nejvýše nasazené hráčky Linda Fruhvirtová a Kristýna Lavičková. V kategorii chlapců si ve dvou setech finále zajistil nejvýše nasazený Jonáš Forejtek a druhým finalistou se stal po tříhodinové bitvě Martin Krumich, který utekl ze 3 mečbolů, aby nakonec porazil Andrew Paulsona 7:6(0), 1:6, 7:6(8). Finále dívek začíná v pátek v 11 hodin. Finále chlapců je plánováno od 13 hod.


DÍVKY

Fruhvirtová – Pluhařová 6:2, 6:4
Linda Fruhvirtová si nenechala vnutit nepříjemnou hru Terezie Pluhařové. Terezie dnes neměla svůj den, špatně returnovala a její obrana nebyla tak nepříjemná jako v jiných zápasech tady v Pardubicích. Linda Fruhvirtová zaslouženě vyhrála a ve finále ji čeká Kristýna Lavičková.


Lavičková – Šalková 6:1, 7:6(2)
Kristýna Lavičková dnes podala solidní výkon, naopak Dominika Šalková dnes příliš chybovala především z bekhendu. Zápas byl na začátku vyrovnaný, ale pak si Šalková prohrála servis a Lavičková rychle odskočila na 4:1 a pak Kristýna získala ještě jeden servis soupeřky. Bylo tam hodně chyb ze strany Dominiky Šalkové, ale to prostě k její hře patří. Ve druhém setu se Dominika trochu úderově zvedla, ale zase jí přestalo fungovat podání, které jindy umí dobře roztočit. Toho využívala Lavičková a útočila hned na returnu. Kristýně Lavičkové se podařilo soupeřku brejknout na 6:5 ve druhé sadě, ale zápas nedoservírovala. V tiebreaku Šalková udělala opět několik chyb a přišly i dvě dvojchyby v řadě. To Lavičkové stačilo, aby zápas v klidu dohrála.

CHLAPCI
Forejtek – Barnat 6:4, 6:1

Jonáš Forejtek (5. junior světa) postoupil do finále Pardubické juniorky. Jonáš dnes podal výkon hodný svého žebříčkového postavení a Barnata k ničemu nepustil. Když Forejtek potřeboval udělat bod, přitlačil do bekhendu soupeře, pak se mohl posunout hlouběji do kurtu a zakončovat. Barnat hrál na hranici svých možností, ale na Forejtka to prostě teď nestačí. Forejtek ve finále vyzve Martina Krumicha.


Krumich – Paulson 7:6(0), 1:6, 7:6(8)
Bylo to derby se vším všudy. Na kurtu stříkaly emoce z obou stran, bojovalo se o každý míč. Rozhodně nejlepší a nejkvalitnější zápas celého turnaje. Krumich ve třetím setu vedl už 4:1, ale náskok neudržel a naopak Paulson za stavu 6:5 servíroval do zápasu, což také nevyšlo a rozhodnout tedy musel tiebreak. Paulson si vybudoval vedení 6:4, ale Krumich i s trochou štěstí srovnal na 6:6. Po změně stran měl Paulson ještě jeden mečbol, ale i ten se podařilo Krumichovi odvrátit. Za stavu 9:8 měl Krumich svůj první mečbol, který proměnil a z posledních sil asi minutu hlasitě slavil. Jakmile dosedl na lavičku, dostal křeče, takže musel být na kurt ještě povolán lékař. Byla to oslava tenisu. Škoda, že vyhrát může jen jeden.

Napsal: Lukáš Březina