Pardubická juniorka 2019: Favorité postoupili do čtvrtfinále

Úterní program 92. ročníku Pardubické juniorky stanovil čtvrtfinálové dvojice. Do čtvrtfinále postoupili favorité turnaje. Tahákem středečního programu je zápas dvou horkých favoritek na vítězství v turnaji Fruhvirtová L. – Kubáňová. Program začíná v 10 hod.

DÍVKY

Fruhvirtová L. – Břicháčková 6:4, 6:3

Výkony Lindy Fruhvirtové mají stoupájící tendenci. Břicháčková se nechtěla pouštět s Fruhvirtovou do delších výměn a brzy zařazovala stopbaly, které celkem fungovaly. Ve výměnách byla lepší Fruhvirtová. Ve vyrovnaném duelu Linda vyhrála ty důležité body a zaslouženě postoupila do čtvrtfinále. Tam ji čeká asi největší favoritka celého turnaje Karolína Kubáňová.

Šalková – Nikolovová 6:0, 6:3
Vanesa Nikolovová včera podala velmi dobrý výkon proti Báře Pokorné, ale dnes to byla úplně jiná rychlost. Vanesa umí hrát rychle, ale tak rychle jako Dominika Šalková ne. Tak to bývá, když proti sobě nastoupí dvě rychle hrající hráčky a jedna hraje rychleji. Výsledek pak bývá  jednoznačný jako byl dnes. Šalkovou ve čtvrtfinále čeká nenasazená Petra Horáková.

Dejnožková – Dörreová 7:5, 1:6, 6:1
Pěkný zápas, ve kterém obě hráčky předvedly pěkný razantní tenis. Větší tlak přecejen měla Dejnožková, což nutilo soupeřku hrát riskannější údery z těžších pozic. V dalším kole Dejnožkovou čeká druhá nasazená Lavičková.

Lavičková – Csabi 3:6, 6:2, 6:2
Velmi hezký zápas plný svižných výměn. V prvním setu Lavičková dělala více chyb, pak už se stabilizovala a rozjela naplno svou hru plnou rychlých úderů s minimem liftu, které létají nízko nad sítí. Obě hráčky hrály velmi dobře.


CHLAPCI

Siniakov – Bartoň 6:0, 6:1

Daniel Siniakov má velmi čistou techniku a v jeho tenisu není žádný zbytečný pohyb. Bartoň brzy pochopil, že soupeř hraje dobře a že bude muset předvést něco extra, aby dělal body. Bohužel v 15 letech ještě nemá potřebnou kvalitu, tak se zápas ze strany Bartoně změnil v řadu pěkných pokusů, které však narážely na solidní hru Daniela Siniakova.

Paulson – Horák 6:3, 6:2
Horák v Pardubicích předvedl dobrý rchlý tenis. Ve vyrovnaném zápase dnes prohrál s Paulsonem, ale opravdu to vůbec nebylo špatné. Andy Paulson podal celkem dobrý výkon. V dalším kole ho čeká Daniel Siniakov.

Forejtek – Jurajda 6:2, 6:2
Jonáš Forejtek si dnes poradil s Adamem Jurajdou. Opět úřadoval forejtkův forhend. Jurajda se snažil udržet krok alespoň na servisu, ale ten první mu dnes moc nepadal. V dalším kole Forejtka čeká Pleva.

Pleva – Válek 7:6(4), 6:3
Honza Pleva dnes předvedl soustředěný výkon, když ve dvou vyrovnaných setech porazil třebíčského Válka. Válek v Pardubicích předvedl velmi dobré výkony a dnes jen těsně prohrál se zkušenějším Plevou. Pleva zahrál ve druhém setu chytře, když kombinoval přechod servis-síť a další bod rozehrál výměnu, kde nechal tvořit Válka, který se zbytečně brzy pustil do nepřipraveného útoku. Co však bylo zajímavé, Válek zahrál několik pěkných a těžkých bekhend volejů ve výskoku vysoko nad hlavou s lehkostí ostříleného borce.

Musil – Rys 6:3, 7:5
Mathias Musil dnes nepředvedl úplně povedený zápas. Tolik chyb z forhendu jeho samotného jistě nepotěšilo. Dominik Rys odehrál tady v Pardubicích 3 dobré zápasy. Dnes chybělo více štěstí a škoda byla taktické chyby při druhém mínus-mečbolu, kdy zastavil hru v domění, že 
return Musila dopadl do outu, ale rozhodčí Bambas po kontrole označil míč jako dobrý a zápas tím musel ukončit ve prospěch Musila. Pro diváky to byl pěkný zápas, pro trenéry asi méně. V dalším kole Musila čeká Jiří Barnat, který dnes vyřadil Petra Stavrovského.

V pondělí proběhla dovednostní soutěž „Čára“ o sluchátka Apple AirPods, kterou vyhrál Jiří Barnat. Asi 40 účastníků si zasoutěžilo v hodu tenisovým míčkem na cíl a troufám si tvrdit, že se akce vydařila a hráči a hráčky ročníku 2002 a mladší se mohou na podobnou soutěž těšit i příští rok.

Napsal: Lukáš Březina