Pardubická juniorka 2019: Kubáňová nestačila na Lindu Fruhvirtovou

V ostře sledovaném souboji horkých favoritek na vítězství v turnaji Linda Fruhvirtová jednoznačně porazila Karolínu Kubáňovou 6:2, 6:1. Semifinálové dvojice jsou Forejtek – Barnat, Krumich – Paulson, Fruhvirtová L. – Pluhařová, Šalková – Lavičková. Čtvrteční program začíná v 11 hod.

DÍVKY

Fruhvirtová L. – Kubáňová 6:2, 6:1

Linda Fruhvirtová dnes hrála výborně a zcela jasně porazila Karolínu Kubáňovou. Fruhvirtová výborně servírovala, returnovala a ve výměnách byla jednoznačně lepší. Čekalo se, že Kubáňová bude soupeřku zasypávat stopbaly, které tak dobře na Fruhvirtovou fungovaly v duelu s Břicháčkovou. Bohužel Kubáňová dnes neměla svůj den a prakticky se k ničemu nedostala.

Pluhařová – Silná 6:1, 6:3
Terezie Pluhařová zatím všechny soupeřky ničí svým „jiným“ tenisem. Lexa Silná dnes neměla zbraně na to, aby se hrálo podle jejích not. Pluhařové se dařilo rozebrat útoky soupeřky a začít hrát to svoje. A soupeřky tento netradiční styl úplně nemilují. V semifinále Pluhařovou čeká Linda Fruhvirtová.

Šalková – Horáková 6:3, 6:0
Petra Horáková předvedla na Pardubické juniorce výborné výkony. Dnes to na Dominiku Šalkovou nestačilo, ale její tenis má hlavu a patu, což bylo vidět i dnes, kdy se snažila Šalkové ublížit vysokými forhendovými spiny do jejího bekhendu. Na začátku zápasu to celkem fungovalo, ale jakmile to stihla Šalková oběhnout na forhend, tak bylo zle. Horáková často zařazovala i stopbaly, kterými dělala body. Postupem častu agresivní pojetí Dominiky Šalkové získalo i potřebnou přesnost a o vítězce bylo rozhodnuto.

Lavičková – Dejnožková 6:7(5), 6:3, 6:4
Tereza Dejnožková je vytáhlá hráčka, která hraje středně rychle a celkem slušně se pohybuje. V Pardubicích hrála výborně, což dnes předvedla i na centrálním dvorci proti favorizované Kristýně Lavičkové, které sebrala první set v tiebreaku. Kristýna naopak ukázala zkušenosti, když nevydařený tiebreak, kde přepálila několik bekhendů, ji nerozhodil a vyhrála ve třech setech. V semifinále ji čeká Dominika Šalková.

CHLAPCI

Forejtek – Pleva 7:6(2), 6:1

Pleva hrál výborně. Šel na kurt a věděl co bude hrát. Prášil ze servisu a do třetího míče zasekával stopbal, ale byly to míče, které padaly metr za síť. Navíc se i dobře pohyboval a dařilo se mu pochytat rychlé forhendy Forejtka. Co říci k výkonu Jonáše Forejtka? Snad jen, že vyhrál.

Barnat – Musil 5:7, 7:6(3), 6:3
Nejlepší zápas dne. Musil hrál výborně a dokonce měl ve druhém setu při soupeřově podání dva mečboly. Při prvním se hrála dlouhá výměna, ve které měl celou dobu o kousek navrch Barnat. Při druhém mečbolu se Mathias dostal do kurtu, ale jeho rychlý forhend skončil v síti. Musil zápas nedoservíroval a v tiebreaku už stále vedl Barnat. Ve třetí sadě si Musil brzy prohrál servis a pak ještě jednou. Barnat měl 4:1 a na svém servisu 40:0, ale tento gem prohrál a zlomený Musil začal zase bojovat. Snížil na 3:4 a měl šance i srovnat, ale to se nepodařilo a Barnat set ukončil už na servisu soupeře 6:3. Krásný tenis. Barnat si ve čtvrtek zahraje s Forejtkem.

Krumich – Černý 6:4, 6:4
Martin Krumich se opírá o svůj rychlý forhend, což jeho dnešní soupeř taky. Když některý z nich dostal lehčí míč na forhend, tak to ten druhý šel sebrat. Černý hrál velmi dobře, ale zkušenější Krumich byl o kousek lepší. Krumich si v zítřejším semifinále zahraje proti Paulsonovi.

Paulson – Siniakov 6:4, 6:2
Oba velmi dobře servírovali a snažili se hrát aktivně, což fungovalo. Kdo se dostal do tlaku, tak většinou míč vyhrál. Siniakov měl ve druhém setu trochu smůlu, když dal několik těsných outů, ale tak to bývá. Paulson podává v Pardubicích celkem stabilní výkony a bez ztráty setu je v semifinále, kde ho čeká Krumich.

Napsal: Lukáš Březina