Nejvýše nasazený hráč Pardubické juniorky 2021 končí ve čtvrtfinále. Adam Jurajda nestačil na Hynka Bartoně 4:6, 3:6. Bartoň si ve čtvrtek zahraje o postup do finále s Jakubem Menšíkem, který dnes porazil Jakuba Prachaře 6:3, 6:2. Druhé semifinále si zahrají Matthew Donald a Daniel Siniakov. V kategorii dívek nejvýše nasazená Nosková porazila Šalkovou 6:3, 2:6, 6:2 a v semifinále jí čeká Brenda Fruhvirtová, která celkem hladce porazila Lucii Urbanovou 6:0, 6:2. Druhé semifinále obstarají Nikola Bartůňková a Kristýna Tomajková. Tomajková vydřela zápas s Lindou Klimovičovou 6:3, 2:6, 7:5. Bartůňková porazila překvapení turnaje Nelu Šílovou 6:2, 6:2.

 

Nosková – Šalková 6:3, 2:6, 6:2

Šalková věděla, že nesmí nechat Noskovou hrát, proto se snažila hrát na 2-3 údery a co nejdůrazněji, ale vlastně Dominika to ani jinak nikdy nehraje. Celkem to fungovalo, ale rozdílovým úderem celého zápasu byl druhý servis. Zatímco Nosková servírovala celkem slušně první i druhý servis a nepouštěla tím Šalkovou do tlaku, tak při druhém servisu Šalkové Nosková útočila a většinu bodů vyhrála. Bylo vidět, že Linda Nosková se necítila pod tlakem Dominiky Šalkové moc komfortně, ale je otázkou, jestli někdo ze semifinalistek umí hrát tak rychle, aby Noskovou do takové pozice dostal. Jako první to zítra vyzkouší Brenda Fruhvirtová.

 

Tomajková – Klimovičová 6:3, 2:6, 7:5

Obě hráčky se znají a loni tady spolu hrály, Klimovičová vyhrála tehdy 6:0 ve třetí sadě. Letos se Tomajkové podařila odveta. Tříhodinový zápas pro sebe rozhodla, když proměnila snad až sedmý mečbol. V semifinále Tomajkovou čeká Nikola Bartůňková.

 

Fruhvirtová B. - Urbanová 6:0, 6:2

Tento zápas Lucii Urbanové nevyšel. Zřejmě nervozita a zároveň samozřejmě kvalita soupeřky způsobily spoustu nečistě trefených míčů a v pohybu to také nebylo takové jak Lucku známe. Brenda hrála to svoje, její údery byly dostatečně důrazné a předvedla i několik povedených stopbalů.

 

Bartůňková – Šílová 6:2, 6:2

Zápas jsem neviděl. Nicméně Nela Šílová je příjemným překvapením turnaje. Skapl Julie Štruplové je velmi cenný, ale cennější je dobrý tenis, který zde v Pardubicích předváděla. Jen tak dál.

 

Bartoň – Jurajda 6:4, 6:3

Oba aktéři mají svůj tenis založený na výborném forhendu, kterým hrají většinu kurtu. Jurajda o něco lépe servíruje, Bartoň má zase asi o trochu lepší čop z bekhendu. Dnes byl lepším hráčem Bartoň. Jurajdovi nefungoval bekhend a o to více se to snažil rvát z forhendu a byly z toho jen nečistě trefené údery. Oba soupeři se často tlačili k síti, takže byly k vidění voleje, smeče, prohozy, .... Nejhezčí výměnou byl využitý mečbol, kdy se oba postupně dostali k síti a Bartoň pohotovým volejovým lobem ukončit zápas.

 

Menšík – Prachař 6:3, 6:2

Jakub Menšík potvrdil roli favorita a porazil Jakuba Prachaře, který nehrál vůbec špatně. Jakub je levoruký hráč, dobře servíruje a žene to z forhendu. Menšík hrál solidně a to stačilo. Nicméně dobrý turnaj pro Jakuba Prachaře. Menšík si v semifinále zahraje s Bartoněm.

 

Siniakov – Hrazdil 4:6, 6:4, 6:4

Hrazdil podal výborný výkon. Velmi dobře servíroval i returnoval a ve výměnách riskoval, ne však bezhlavě. Siniakov si musel pořádně oddychnout po proměněném mečbolu. Daniel dnes hrál solidně, ale nedařilo se mu soupeři vnutit svou hru. V semifinále ho čeká Donald.

 

Donald – Velík 6:2, 6:0

Donaldovi už se dýchá lépe. Včera málem prohrál s Jakubem Novákem, ale dnes si spravil chuť na Velíkovi. Výsledek je tedy až příliš krutý pro Velíka, který hrál opět velmi dobře, ale byla to ta rychlost, která Donaldovi vyhovovala a mohl tvořit.

 

Napsal: Lukáš Březina