Po včerejším vyřazení druhé nasazené Kovačkové dnes vypadl nejvýše nasazený Maxim Mrva, který nestačil na Jakuba Filipa 3:6, 5:7. V druhém chlapeckém semifinále porazil Brunclík Kusého 6:2, 6:4. V kategorii dívek Tomajková udolala Paštikovou 6:2, 2:6, 6:1 a Samsonová přejela Charvátovou 6:1, 6:1.

Tomajková - Paštiková 6:2, 2:6, 6:1
Každý chvilku tahá pilku. Asi tak by se dal charakterizovat tento zápas. V prvním setu Paštiková působila unaveně, nerozehraně a Tomajková diktovala hru. Ve druhém setu se obraz hry úplně obrátil a aktivnější byla Paštiková a Tomajková jen čekala na chyby, které nepřicházely. Do třetí sady nastoupila aktivně zase Tomajková a vybudovala si náskok 4:0. Od tohoto okamžiku Paštiková přidala razanci, ale přidala až moc a její hra neměla potřebnou kvalitu. Tomajková se sice ještě hodně nadřela, ale nakonec set dohrála 6:1 a postoupila do finále.

Brunclík - Kusý 6:2, 6:4
Kusý hrál zřejmě svůj nejdůležitější zápas svého života a hrál velmi dobře. Bohužel jak to už bývá, v důležitých bodech neměl dost sebevědomí nebo odvahy nebo prostě něčeho, aby je získal pro sebe. Brunclík hrál dobře, byl lepší ve výměnách, zápas měl stále pod kontrolou.

Filip - Mrva 6:3, 7:5
Den blbec pro Maxima Mrvu, který dnes netrefoval míče tak čistě jak jsme u něj zvyklí. Ve druhém setu za stavu 3:3 dostal prasátko ve výměně při mínus brejkbolu. Filip hrál velmi dobře, byl soustředěný, především z bekhendu byl téměř bezchybný. Těžký zápas se mu podařilo doservírovat až napodruhé. Mě osobně přišlo, že Filip narozdíl od Mrvy měl silnější vůli vyhrát a bojovat o každý míč.

Samsonová - Charvátová 6:1, 6:1
Včera jsem o Nele Charvátové psal, že umí z ruky pomalejší míče dobře zrychlovat. Bohužel dnes na ní létaly rychlé míče, které se snažila ještě přešvihnout, ale většinou z toho byla chyba. Samsonová hrála to svoje a zahrála si pohodový zápas.

Napsal: Lukáš Březina