Úvodní slova

 


 

Vážení příznivci Pardubické juniorky,

je mi ctí Vás jménem českého stavebního holdingu enteria co nejsrdečněji přivítat na 97. ročníku tenisového turnaje, tradičně na tenisových dvorcích pod zámkem v našem krajském městě.

Společnost enteria je hrdá na to, že dlouhodobě podporuje tuto mimořádnou akci, která přispívá nejen k popularizaci bílého sportu, ale každoročně otevírá dveře do velkého tenisového světa mladým českým talentům. Věřím, že se tento trend opět potvrdí a že o některých hráčích a hráčkách, které letos v Pardubicích uvidíme, budeme již v brzké době slýchat v souvislosti s jejich úspěchy na mezinárodní scéně.

Rád bych poděkoval všem, kteří se na přípravě a organizaci turnaje podílí, bez Vás, bez Vaší podpory, obětavosti a nadšení by Pardubická juniorka nemohla nikdy být tím, čím je. Výjimečným sportovním svátkem.

Věřím, že i v letošním ročníku si do hlediště najde cestu spousta diváků, kteří budou svědky kvalitních a do posledního fiftýnu napínavých zápasů plných emocí, odhodlání a fair play. Všem hráčkám a hráčům přeji silnou motivaci, zdravé ambice a vytrvalost jít za svými sny. Třeba se vám již brzy splní…

Přeji Vám nezapomenutelné tenisové zážitky v letních Pardubicích

 

Ing. Martin Kvirenc
předseda představenstva
enteria a.s.

 

 


 

Vážení sportovní přátelé,

srdečně vás vítám na tenisovém turnaji Pardubická juniorka, který se již tradičně koná na antukových dvorcích poblíž pardubického zámku. Tento turnaj je neodmyslitelnou součástí našeho krajského města, stejně jako Velká pardubická či Zlatá přilba. Máme tu čest hostit nejen mladé tenisové talenty, ale také pokračovat v bohaté historii, která sahá až do roku 1896, kdy baron Artur Kraus zveřejnil první český překlad pravidel lawn-tennisu a vybudoval zde první tenisový kurt.

 

Pardubická juniorka je výjimečnou událostí, na jejíchž kurtech se proháněla taková jména jako Ivan Lendl, Martina Navrátilová či z aktuálních hvězd Petra Kvitová, Linda Fruhvirtová, Karolína Muchová a Jiří Lehečka. Jsem přesvědčen, že i letošní ročník přinese mnoho nezapomenutelných okamžiků a možná i budoucí vítěze grandslamových turnajů či Davisova poháru.

 

Rád bych poděkoval všem organizátorům a dobrovolníkům, kteří se podílejí na tom, aby si tento prestižní turnaj udržel svou vysokou úroveň. Vám, divákům, přeji krásné tenisové zážitky a příjemně strávený čas v našem nádherném městě. Hráčům pak přeji hodně štěstí, úspěchů a ať jejich tenisová kariéra pokračuje podle jejich nejlepších představ.

 

S pozdravem,

JUDr. Martin Netolický, Ph.D.
hejtman Pardubického kraje

 

 


 

Vážení příznivci bílého sportu, vážené mladé tenisové naděje,

je mi velkým potěšením vás přivítat na oblíbené sportovní události našeho města, která nám připomíná sílu mládí, odhodlání a sportovního ducha. Pardubická juniorka je přehlídkou těch nejlepších mladých tenisových nadějí a po právu patří do rodiny Pardubických tahounů, tedy nejvýznamnějších akcí v Pardubicích. Jako jejich primátor jsem hrdý na to, že opět budeme svědky začátků kariér možná budoucích tenisových šampionů.

Tenis není jen o fyzické kondici a technických dovednostech, ale také o vůli a disciplíně. Vaše tvrdá práce, odhodlání a láska ke sportu jsou inspirací nejen pro vaše vrstevníky, ale i pro nás dospělé. Přeji vám, abyste na kurtu i mimo něj vždy jednali s čestností, respektem a férovostí.

Nechte se inspirovat úspěchy velkých šampionů, ale zároveň nezapomínejte, že každý z nich začínal právě tam, kde jste dnes vy. Mějte odvahu snít velké sny a jděte za nimi s odhodláním a trpělivostí.

Děkuji všem, kteří se podílejí na organizaci této akce, a všem účastníkům přeji hodně štěstí, úspěchů a hlavně radosti ze hry.

 

S přáním všeho nejlepšího,

Bc. Jan Nadrchal
Primátor statutárního města Pardubic

 

 


 

Vážení tenisoví přátelé,

Pardubická juniorka je jedním ze symbolů českého tenisu. Jsem velmi rád, že takové symboly existují. I díky nim si český tenis vydobyl své postavení a respekt, i díky nim může nyní pokračovat na své cestě populárního a úspěšného sportu.

Nebudu zastírat, že uplynulé měsíce byly pro český tenis mimořádně náročné, dostal se do kritické situace, ale nyní již mohu odpovědně prohlásit, že to nejhorší je konečně za námi! Děláme nyní vše, aby hlavními starostmi organizátorů bylo opět počasí a co nejsilnější skladba startovního pole jejich turnaje.

Přeji proto nadcházejícímu 97. ročníku Pardubické juniorky nebe bez dešťových mraků a řadu talentovaných tenistek a tenistů na kurtech. Mezi 96 účastníky se jich jistě i letos nejde celá řada, tradice tomu tak velí. Těším se, že řadu z nich uvidím v akci a osobně se setkám s těmi, kteří mají osobní podíl na jejich sportovních kariérách. Neméně se pak těším na setkání s organizátory, díky jejichž nasazení mohou i letos nejtalentovanější čeští junioři dokazovat v areálu LTC Pardubice při nadcházejícím turnaji své tenisové umění.

Děkuji všem, kteří pomáhají českému tenisu a těším se na osobní setkání.

 

JUDr. Jakub Kotrba
předseda Českého tenisového svazu

 

 


 

Vážení sportovci, trenéři, rodiče a příznivci sportu,

je mi velkou ctí oslovit vás jménem akciové společnosti Chládek a Tintěra Pardubice, coby dlouhodobého partnera Pardubické juniorky. Podpora tohoto tradičního turnaje v našem krajském městě je pro nás více než jen sponzorstvím. Je to investice do budoucnosti českého sportu a mladých talentů, kteří jsou jeho nositeli.

Naše dlouhodobé partnerství je založeno na společných hodnotách: odhodlání, píli, fair play a vášní pro sport. Věříme, že podpora mladých sportovců a jejich rozvoje je důležitá nejen pro budoucnost sportu, ale i celé společnosti. Úsilí, které mladí tenisté věnují tréninkům a přípravě je obdivuhodné a inspirativní zároveň. Proto jsme hrdí na každého z účastníků a věříme, že další úspěchy budou pokračovat i v budoucnu.

Přeji vám, sportovci, abyste si každý okamžik soutěže užili, našli v sobě sílu překonat všechny výzvy a odnesli si nezapomenutelné zážitky. Nezáleží na tom, zda vyhrajete, nebo prohrajete. Důležité je, že jste se dostali až sem a ukázali, že máte odvahu bojovat a posouvat své hranice.

Všem letošním účastníkům 97. ročníku Pardubické juniorky přeji mnoho úspěchů, radosti a skvělých výkonů. A krásné sportovní zážitky rovněž přeji i všem fanouškům, kteří si najdou cestu na tenisové kurty.

 

Ing. Pavel Mužík
Předseda představenstva
Chládek a Tintěra Pardubice, a.s.

 

 


 


Vážení sportovní přátelé,

je mi velkou ctí a potěšením vás přivítat na 97. ročníku Pardubické juniorky, tenisového mistrovství České republiky v kategorii staršího dorostu. Jsem hrdý, že mohu být součástí takto významné sportovní události, s téměř stoletou historií. I letos se turnaj koná tradičně pod záštitou hejtmana Pardubického kraje a primátora města Pardubic. Tento tenisový juniorský turnaj se v našem městě, na dvorcích LTC Pardubice, koná již od roku 1926, s výjimkou dvou let 1928 a 1952 a řadí se mezi nejstarší juniorské turnaje svého druhu nejen u nás, ale i v Evropě.

Vítězi a účastníky Pardubické juniorky se v minulosti stali hráči, kteří proslavili československý, resp. český tenis, wimbledonští vítězové Jaroslav Drobný, Jan Kodeš, Martina Navrátilová, Jana Novotná a Petra Kvitová, grandslamoví vítězové a také světové singlové jedničky, Martina Navrátilová, Karolina Plíšková a Ivan Lendl. Turnajový triumf si také připsal Miloslav Mečíř, olympijský vítěz dvouhry z LOH 1988 v Soulu. Namátkou mohu jmenovat další hvězdy světového tenisu jako Tomáš Šmíd, Pavel Složil, Hana Mandlíková, Petr Korda, Tomáš Berdych a ze současných hráčů Barbora Krejčíková a Karolína Muchová a nastupující generace jako Jiří Lehečka, Linda a Brenda Fruhvirtovy, Linda Nosková a další.

Pardubická juniorka je pro mnoho mladých tenistů odrazovým můstkem do světa profesionálního tenisu. Každoročně se zde setkávají ti nejlepší mladí hráči, aby změřili své síly, předvedli svůj talent a bojovali o prestižní titul. Tento turnaj je nejen příležitostí k zisku cenných zkušeností a ocenění, ale také k navázání nových přátelství a získání nezapomenutelných zážitků.

Rád bych poděkoval ČTS za důvěru, a všem, kteří se podílejí na organizaci této akce, partnerům, dobrovolníkům, trenérům i rodičům. Vaše podpora a úsilí jsou neocenitelné, bez vás by tento turnaj nebyl možný.

Přeji všem hráčům hodně štěstí, fair play a mnoho sportovních úspěchů. Ať tento ročník Pardubické juniorky přinese mnoho skvělých zápasů a nezapomenutelných momentů. Věřím, že si všichni užijete napínavou a přátelskou atmosféru tohoto turnaje.

S úctou,

 

Ing. Miroslav Máslo
ředitel turnaje Pardubická juniorka

Generální partner

Záštita turnaje

Hlavní partner