Viďmanová porazila Kubáňovou. Favorité jsou stále ve hře

Pardubická juniorka 2018 v kategorii dívek přišla o druhou nasazenou hráčku Kubáňovou, která nestačila na Viďmanovou 1:6, 3:6. Nejvýše nasazená hráčka Beránková po tříhodinové bitvě porazila výborně hrající Vlčkovou 6:7(7), 6:4, 7:6(2). V kategorii chlapců postupují favorité Jiroušek, Forejtek i Svrčina. Končí Evžen Holiš, kterého udolal Vondrák.

Vondrák – Holiš E. 6:7(5), 7:6(0), 6:2
Evžen Holiš má zraněné zápěstí levé ruky, takže v Pardubicích hraje pouze bekhend jednoruč čop. Evža je velmi talentovaný hráč, takže mu to zase tolik nevadí, i když je to větší dřina, protože musí bekhend více obíhat, aby si vytvořil tlak. Proti Vondrákovi to byl krásný zápas, ve kterém se Vondrák snažil Holiše držet na bekhendu a Evžen solidně čopoval a čekal na šanci oběhnout to a zaútočit. Vondrák se tlačil přes Holišův bekhend i na síť, což celkem fungovalo. Myslím, že kdyby Vondrák hrál Holišovi vyšší spiny do bekhendu, tak by vyhrál výrazněji. Nicméně to byl pro oba těžký zápas na koncentraci, což se ukazovalo v důležitých míčích, které oba aktéři řešili často velmi nezkušeně. Každopádně výborný zápas, který nabídl spoustu krásných výměn. Evženu Holišovi přejeme brzké uzdravení.

Viďmanová – Kubáňová 6:1, 6:3
Dáša Viďmanová konečně má české občanství, tak si může zahrát Pardubickou juniorku a hned si vyšlápla na druhou nasazenou Karolínu Kubáňovou. Kubáňová hrála to svoje, všechno se snažila vrátit do kurtu a samozřejmě do bekhendu Viďmanové, ale ta se na bekhendu celkem držela a pak to oběhla na forhend a zahrála bombu do rohu. To byl víceméně obraz hry. Když Kubáňová na to chtěla zareagovat a chtěla trochu přidat, tak dělala chyby, takže Dáša posbírala i pár snadných bodů od soupeřky a zaslouženě vyhrála. V dalším zápase se utká s Dörreovou, která porazila Šebestovou 7:5, 7:5.

Beránková – Vlčková 6:7(7), 6:4, 7:6(2)
Nejvýše nasazená Karolína Beránková na centrálním kurtu podala lepší výkon než v minulém kole proti Homolkové, ale určitě nechtěla strávit na kurtu celé odpoledne. Tříhodinovou bitvu s Karolínou Vlčkovou musel rozhodnout až tiebreak třetí sady. Vlčková hrála výborně, dobře švihala, snažila se být aktivní. Beránková hrála své nacvičené kombinace, které však neměly důraz a navíc začaly být pro soupeřku dobře čitelné. Naopak Vlčková hrála výměny instinktivně a Beránková často šla na opačnou stranu než míč. Nakonec podle mého názoru rozhodly trochu najivní náběhy na síť Vlčkové, které Beránková téměř vždy potrestala. Navíc tuto herní situaci Vlčková zvolila často v důležitý moment, který rozhodoval o gemu rep. setu. Karolína Beránková ubojovala těžký zápas. Doufejme, že jí to pomůže, protože v dalším kole ji čeká nebezpečná Petra Csabi, která před dvěma roky hrála v Rakovníku třísetový zápas s Martou Kostyuk (nyní 131. hráčka žebříčku WTA).

Napsal: Lukáš Březina