Dva nejvýše nasazení chlapci a dvě nejvýše nasazené dívky si zahrají finále Pardubické juniorky 2022. Vítězkami čtyřhry dívek se staly Nela Jandová a Katrin Pávková. Čtyřhru chlapců vyhráli Jakub Nicod a Matthew William Donald.

Nicod - Mrva 7:5, 6:2
Jakub Nicod začal trochu opatrně a pustil Mrvu do hry. Ten toho hned využil a střílel své rychlé forhendy po rozích. Za stavu 5:5 Nicod prolomil soupeřův servis a při svém podání vedl již 40:0 a měl u sítě nahraný forhend, Mrva však správně tipnul stranu a Nicod musel hrát těžký volej, který zkazil do sítě. Po dalších 3 chybách Nicoda měl Mrva dokonce brejkbol na 6:6, ale Nicod udržel nervy na uzdě, získal set 7:5 a to byl zlomový moment celého zápasu. Mrva se v druhém setu čím dál více pouštěl do většího rizika a Nicod sbíral cenné body. Druhý set vyhrál Nicod 6:2 a zaslouženě je ve finále Pardubické juniorky.

Bartoň - Homola 6:4, 6:2
Hynek Bartoň hrál dostatečně agresivně, aby Homola nemohl tvořit. Byl to dobrý zápas, ve kterém byl Bartoň prostě lepší.


Valentová - Forejtková 6:1, 6:2
Tereza Valentová dnes hrála dobře. Míče trefovala čistě, měla dobrou délku a razanci. Právě délka a razance hodně vadila mladé Elišce Forejtkové, která hrála své maximum, ale prostě to nestačilo. Třináctiletá Eliška Forejtková může přijet na Pardubickou juniorku ještě několikrát a jak znám jejího tátu, tak určitě přijede pokaždé, když bude moci.

Smékalová - Charvátová 6:4, 6:2
Škoda, že obě aktérky byly strašně nervózní. Jak Charvátová, tak Smékalová umí hrát mnohem lépe, ale dnes to jednoduše bylo takové nijaké. Rozhodujícím momentem byl gem za stavu 4:4, který pro sebe po snad 15 minutách urvala Smékalová a první set dohrála na svém podání. Druhý set se Smékalová trochu uvolnila a začala hrát výrazně lépe. Smékalová postoupila do finále a Nele Charvátové patří gratulace za výborný turnaj a postup do semifinále.

Napsal: Lukáš Březina