Pardubická juniorka

Juniorka 2002
úvodní stránka hrací plán program dne novinky hráči partneři
Úvodní stránka
> úvodní slova
  Pardubický kraj
  Město Pardubice
  ČTS
  Chládek a Tintěra, a.s.
  LTC Pardubice
> čestné předsednictvo
> organizační zajištění
> rozpis
> historie
> výsledky 2001
  chlapci
  dívky
přehled vítězů
webmaster
fotograf
Oficiální stránky, Pardubická juniorka 2002, 11. - 17.8.
Podpůrný partner
Chládek a Tintěra, a.s.
Logo Chládek a Tintěra a.s.

Úvodní slovo ČTS

Ing. Ivo Kaderka, CSc.Vážení tenisoví přátelé, Pardubická juniorka patří už skoro osmdesát let k nejslavnější tradici československého a českého tenisu, otevírala dveře do tenisového světa a jména jejích vítězů většinou patřila do čestné encyklopedie našeho sportu.I jako dřívější aktivní hráč jsem vždycky s obdivem vnímal její prestiž mezi mladými tenisty, uspět v Pardubicích vždycky patřilo - a věřím, že i nadále patří - k největším sportovním snům tenisového mládí.

Pomáhat domácím nadějím - to je v současné době hlavní úkol Českého tenisového svazu. Postavili jsme pyramidu výchovy talentů, složenou ze čtrnácti tréninkových středisek mládeže, pěti středisek vrcholového tenisu a dvou národních tenisových center. Připomínám, že v roce 1998 nebylo v České republice ani jedno svazové tréninkové středisko. Organizujeme sérii mezinárodních turnajů ITF Futures, které jsou tolik potřebné pro naše mladé reprezentanty, tedy i pro ty, kteří v minulých letech startovali na Pardubické juniorce a potřebují pomoci v prvních složitých krocích na tenisovou scénu. Počet těchto turnajů v letošním roce přesáhne desítku a jsem rád, že české tenisové hnutí plně tuto filozofii podporuje a bere ji za svou.

Rád bych poděkoval všem obchodním partnerům a organizátorům, kteří svou vstřícností, pílí a obětavostí umožnili vytvořit v pardubickém tenisovém areálu už tradičně příjemnou atmosféru a dokonalé zázemí pro všechny účastníky turnaje.

Pojďme se společně radovat z úspěchů našeho tenisového mládí.

Ing. Ivo Kaderka, CSc.
 
prezident ČTS