V neděli zasáhli do bojů i dvě nejvýše nasazené hráčky Laura Samsonová a Alena Kovačková. Samsonová porazila Veroniku Novákovou 6:1, 6:2 a srovnala vzájemné skóre na 1:1. Alena Kovačková přejela vůbec ne špatně hrající Barboru Veselou 6:0, 6:0. Kovačková byla rychlá na nohou a diktovala velmi svižné tempo. Mezi chlapci svůj úvodní zápas zvládl druhý nasazený Jan Hrazdil, který porazil Jakuba Koláříka 6:0, 6:0. Překvapením je porážka nasazeného Pazdery, kterou má na svědomí Radek Chodora 4:6, 6:2, 6:1.

Napínavý zápas, který přerušil déšť, se hrál na dvorci č.7. Liberecký Jonáš Kučera ve třech setech porazil Daniela Biena 6:7(6), 6:1, 6:2. Bien psychicky posílen včerejším cenným vítězstvím hrál odvážně a řádně potrápil favorizovaného severočecha.

V duelu sester Slaměníkových vyhrála ta starší 7:6(5), 6:2. Po vyhraném tiebreaku první sady zkušenější Marie vyhrála druhou sadu 6:2. Ale tedy klobouk dolů před výkonností Lucie Slaměníkové, která je ročník narození 2009 a může přijet na Pardubickou juniorku ještě čtyřikrát.

Kvalitní a napínavou podívanou nabídl divákům duel Elišky Hrabalové a Vanessy Svobodové. Zápas dospěl až do tiebreaku třetí sady, kde byla šťastnější Vanessa Svobodová. Eliška Hrabalová ale předvedla výborný výkon a její čopované bekhendy by snesly srovnání i s čopovanými bekhendy v kategorii chlapců.

Výborný výkon podal dnes mladý Sebastian Chodura, který potrápil Jakuba Vrbu 2:6, 6:7(10). Krásný zápas ukončil napínavý tiebreak druhé sady, který pro sebe získal Vrba 12:10.

Překvapením v kategorii chlapců bylo dnes vítězství Radka Chodory, který zaslouženě porazil Marka Pazderu 4:6, 6:2, 6:1. Pazdera se dnes nemohl spolehnout na svůj rychlý forhend a Radek Chodora mu nedal míč zadarmo. Byla to pro Pazderu velká dřina a na to dnes Pazdera neměl dostatek psychických sil.

Nela Charvátová porazila Sáru Mlenskou. Dobrý pohyb a rychlý forhend Nely Charvátové, to byl tlak, na který Sára Mlenská neměla zbraně. Charvátová tak srovnala stav vzájemných zápasů na 7:7.

V pondělí do hry zasáhne Maxim Mrva, který se utká s Janem Fáčkem. Mrva ve vzájemných zápasech vede 2:1.

Pondělní program začíná v 9:30 hod.

Napsal: Lukáš Březina